jueves, julio 28, 2005

 

Parada Gastronòmica


El jove empresari local Ferran Piñol obrirà a l’agost, a l’emblemàtica estació de tren de Marçà-Falset, un restaurant i una cafeteria, i es farà càrrec de la venda de bitllets.La visió emprenedora de molts joves del Priorat ha pal.liat en els últims anys la crònica insuficència d’inversions de les administracions a la comarca. L’últim exemple: l’empresari de Marçà: Ferran Piñol, de 30 anys d’edat. L’any passat signà un conveni amb l’empresa Renfe per utilitzar durant més d’una dècada l’edifici de l’estació ferroviària de Marçà-Falset, lamentablement abandonada per l’empresa estatal ja fa anys. Piñol hi aixecà un restaurant i una cafeteria, i s’encarregarà de la venda dels bitllets mentre destina milers d’euros de la seva butxaca a rehabilitar l’edifici, propietat de Renfe. La inauguració serà el proper 1 d’agost.En el moment d’accedir al món de la restauració, Piñol va veure clara la seva viabilitat econòmica: “Tothom ha de menjar, és un bon negoci”. Després de treballar en diversos restaurants, alguns d’ells entre els més prestigiosos del Priorat, el jove empresari de Marçà va decidir establir-se dins els sector amb el seu propi negoci. “Fou el meu pare qui em va obrir la possibilitat d’utilitzar l’estació”. És un edifici emblemàtic del Priorat, disposa d’aparcament, una xifra gens menyspreable d’usuaris que utilitzen el servei, i prou espai -250 metres quadrats de superfície- per dissenyar un projecte amb prou solvència.Un cop convençut i amb la responsabilitat a sobre, Piñol va iniciar contactes amb els ajuntaments de Marçà i Falset, llogaters fins llavors de l’estació, que “no hi van posar cap obstacle”, destaca. L’últim pas fou la signatura del conveni amb Renfe. Segons el document, durant més d’una dècada, l’empresari tindrà l’exclusivitat d’ús de les instal.lacions. Ha de mantenir un espai adequat perquè els usuaris de Renfe disposin d’aixopluc en cas d’inclemències atmosfèriques. Piñol es fa càrrec de la rehabilitació de l’edifici –ha repintat tota la façana- i de la venda de bitllets, per la qual obté un percentatge del benefici.Els bitllets es posaran a la venda a la futura cafeteria de l’estació, ubicada a l’entrada de l’edifici. Obrirà portes a les set del matí i tancarà ben entrat el vespre. A l’esquerra entrarà en funcionament un restaurant, amb dos menjadors amb una capacitat total per a 40 persones, autèntic motiu de l’aventura professional de Piñol. Oferirà menús de dilluns a divendres a l’hora de dinar, i carta per a la resta dels àpats i caps de setmana. “Serà una cuina casolana del Priorat, on vull potenciar el servei als clients, millorable actualment a la comarca”. La seva carta de vins beurà de les DO més conegudes de l’Estat, Rioja, Somontano i evidentment, les dues denominacions de la comarca del Priorat. Piñol desitja personalitzar l’espai amb la finalitat d’allunyar-se de la tòpica imatge de bar d’estació de tren. Aquesta pretensió, oferirà de manera temporal exposicions al es parts dels deu restaurant; i a l’estiu obrirà una terrassa a l’aire lliure, “on a les nits actuaran petites bandes de jazz o bossa nova”. Les obres es van iniciar el mes de març i ahir pràcticament havien finalitzat. El proper pas és instal.lar tot el mobiliari, abans de la inauguració de l’establiment prevista per al proper 1 d’agost. A mig termini, i en funció de l’èxit de la iniciativa, Ferran Piñol plantejarà l’adequació de les estances dels pisos superiors, on hi adequa un pis per a ell, per destinar-les a les habitacions.

Comments: Publicar un comentario

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?