domingo, febrero 25, 2007

 

La seu, el casalot de l\'escultor Giner



La seu, el casalot de l\'escultor Giner
L\'Ajuntament de Marçà ha escollit la residència de l\'artista Marcel·lí Giner Marçaginé), que va morir el 13 de novembre passat, com a seu del futur centre d\'interpretació, estudi i recuperació de la tortuga mediterrània a la serra de Llaberia. Segons l\'informe de la Fundació Philippe Cousteau, l\'objectiu del centre serà la cria en captivitat de les tortugues per tal de reduir la mortalitat dels exemplars joves, i disposar d\'un nombre important d\'individus per alliberar-los i potenciar les poblacions naturals.
També es desenvoluparan programes d\'educació dirigits a la conscienciació social de la importància de l\'espècie i el territori. En aquest sentit, es proporcionarà informació sobre l\'animal, els seus hàbitats naturals i el seu grau d\'amenaça. Es farà a partir de l\'organització de tallers, del repartiment de material didàctic entre alumnes de primària i secundària, i d\'una exposició permanent.
Pel que fa al vessant d\'investigació, el centre participarà en els diferents programes de conservació de l\'espècie, intercanviarà informació amb altres organismes privats i públics, i col·laborarà amb els programes de reintroducció de l\'espècie a Catalunya. D\'altra banda, s\'estudiaran les característiques de l\'espècie, com ara la reproducció, la biometria, els factors d\'amenaça i les zones òptimes per al repoblament.
Les activitats principals seran el programa de cria en captivitat pel repoblament en el medi salvatge, i l\'assistència clínica als espècimens malalts o ferits. Per això, l\'equipament disposarà d\'instal·lacions adequades per a la recuperació, per a la seva aclimatació en semillibertat, per al seguiment de l\'estat sanitari de les tortugues i per al manejament de les cries.
La remodelació de l\'edifici incorporarà criteris de sostenibilitat en la gestió de l\'energia –acumuladors solars, generadors eòlics...–, de l\'aigua –recollida d\'aigües pluvials i instal·lació de mecanismes d\'estalvi– i dels residus –recollida selectiva i compostatge de la fracció orgànica.

Comments: Publicar un comentario

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?