miércoles, abril 23, 2008

 

presentació del llibre ELS BRIGADISTES ENTRE NOSALTRES

L’associació ‘No Jubilem la Memòria’ i Cossetània Edicions presentació del llibre
ELS BRIGADISTES ENTRE NOSALTRES:
PRÒLEG I EPÍLEG A L’ÚLTIMA GRAN BATALLA DE LA GUERRA CIVIL ESPANYOLA d’Angela Jackson (traducció d’Òscar Palazón)
L’acte tindrà lloc el dimecres 30 d’abril a les 7 de la tarda, a la Biblioteca Municipal i Comarcal de Falset, (C/ de Baix 41)
La presentació, que precedirà l’exposició ‘Preludi a l’última batalla de la guerra civil espanyola: Les Brigades Internacionals al Priorat, 1938’, anirà a càrrec de Joan Cavallé, dramaturg i novel.lista, guanyador del I Premi de teatre 14 d'abril amb ‘Peus descalços sota la lluna d'agost’, una obra ambientada a la Guerra Civil, i d’Òscar Palazón, escriptor i traductor.
ELS BRIGADISTES ENTRE NOSALTRES és el primer estudi que explora el període de la relativa calma que va haver-hi abans de la Batalla de l’Ebre, l’última gran batalla de la Guerra Civil espanyola.
Després d’una desastrosa retirada a l’Aragó a començaments de la primavera de 1938, els voluntaris de les Brigades Internacionals i els soldats espanyols i catalans de l’exèrcit republicà es van reagrupar al nord de l’Ebre.
El llibre investiga l’impacte que va tenir la presència de tants soldats en la població civil i les relacions entre els estrangers de les Brigades Internacionals i la gent dels pobles.

Comments: Publicar un comentario

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?