viernes, abril 10, 2009

 

Clarence Kailin ha sigut nomenat ciutadà Espanyol


CLARENCE KAILIN Comandant del Batalló Lincoln (al centre de la imatge 02-11-2003)


Fa uns 10 dies que Clarence Kailin ha sigut nomenat ciutadà espanyol per les autoritats del Ministeri de Justícia a Madrid, gràcies a les accions de Maria Teresa Bermejo Ballesteros, cap de secció de l’Estat Civil, i de Gloria Bodelón.
Gràcies a la nova llei parlamentària feta especialment per als Brigadistes Internacionals, Clarence Kailin és el primer brigadista membre del batalló americà Lincoln-Washington a esdevenir ciutadà espanyol.
Les formalitats seran completades al Consolat espanyol a Chicago el dilluns 6 d’abril quan Clarence farà el jurament per a obtenir la nacionalitat. En un parell de setmanes rebrà un passaport espanyol.
El cònsol general Javier Rupérez el rebrà a les seves oficines a Chicago. Laura Ortega, del Departament de Naturalització del Consolat Espanyol, ha informat a la família que el cònsol Rupérez és el pare de la constitució democràtica de 1978. El cònsol ha sigut ambaixador espanyol als EEUU i també a tres països més. Familiars i amics volen fer una celebració pública aquest proper estiu al monument dedicat als brigadistes de Wisconsin que hi ha al parc prop de les Gates of Heaven a Madison.
El 20 d’agost, Clarence farà 95 anys.Segons el seu fill, a Clarence li encantaria tornar a Espanya per assistir a alguna celebració... i per agrair un altre cop i en persona a Angela Jackson per la seva calorosa benvinguda que sempre li ha donat des de 1986 fins 1996... i per fer possible el seu llibre amb les cartes de John Cookson, per les seves aparicions a Marçà, a la Universitat de Castella-La Manxa i a la televisió a Albacete... per tenir cura de la tomba de Cookson i per erigir el monument als brigadistes a Marçà.
També Clarence Kailin voldria fer arribar una salutació i el seu agraïment als lluitadors espanyols i líders de la resistència Leandre Saun i Carme Casas. I per extensió, a tothom que ell ha conegut en els seus viatges a terres catalanes i espanyoles.
Salut!

Comments: Publicar un comentario

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?